Workshop Spelmaker

10-17:00 uur, 4-12 personen, €120  p/deelnemer

We gaan deze dag aan de slag met spelen. Elk onderwerp kan anders bekeken worden door er mee te spelen. Deze workshop doen we dat door er letterlijk een spel van te maken.

Het doel van deze dag is het proces. Het resultaat van deze workshop is een prototype speelbaar fysiek spel. Bij het maken van een spel zet je jouw onderwerp in een nieuw kader. Dit spelkader helpt om vrijer om te gaan met het onderwerp en met elkaar. Door een onderwerp te ‘verspelen’ kun je een verandering in perspectief, rollen en mogelijkheden rondom dit onderwerp ervaren. Het proces van spel-maken geeft vaak ruimte aan andere perspectieven en nieuwe ingevingen.

Het spel-onderwerp kan van alles zijn. Juist moeilijke, complexe of zware onderwerpen lenen zich uitstekend voor een speelse benadering.

We kunnen het spel-onderwerp van te voren bepalen of we beginnen de dag met een loterij: elke deelnemer neemt twee onderwerpen mee, deze gaan in de vissenkom en hier trekken we ons spel-onderwerp uit.

Na een snelle spellenronde, beginnen we met een korte introductie van spel, spelvormen en spelonderdelen en gaan dan zelf aan de slag. Er zijn heel veel spelmaterialen aanwezig om mee te ontwerpen.

Programma
Spelen
Spelintroductie
Spel-onderwerp in spel-onderdelen
Verkennen verschillende spelvormen
Spelen en lunch
Verdere ontwikkeling en keuze twee spellen – splitsing in twee teams
Verder ontwikkelen spel
Spel spelen van andere team
Spelpresentatie en feedback
Naspel

Voor meer informatie  en boekingen priscillaharing@hotmail.com

Wil je na deze dag verder met het ontwikkelen van jouw prototype? Hier kan ik je ook mee helpen.