Workshop Spelenderwijs

De Psychologie van Serious Gaming en Gamification
Steeds vaker in educatie, HRM en productontwikkeling maakt men gebruik van spel of spelelementen. Serious games, applied games, gameful design of gamification willen allemaal gebruik maken van onze neiging to spelen.

Werkbare wetenschap
Tijdens deze intensieve dag krijgt u een beter begrip van van wat serious gaming en gamification is en wanneer het wel/niet werkt. Deze workshop biedt u een fundament in de wetenschappelijk kennis van de psychologische processen achter en onder spelstructuren.

 

Stap-sprong-vraag
We gaan in op de spelende mens, de psychologische processen achter speldenken en de valkuilen bij toepassing.

Aan de hand van uw eigen vraagstuk doorlopen we gelijktijdig psychologische theorie, resultaten uit onderzoek en de mogelijkheden voor toepassing. U kunt met een groep samen aan een casus werken of per deelnemer een eigen vraagstuk meebrengen. Samen bespreken wij verschillende voorbeelden en onderzoeken we de toepassing voor uw eigen vraagstuk en de mogelijkheden voor andere deelnemers. Als deelnemer bent u tijdens de dag gestructureerd en open aan het brainstormen. U denkt mee, stelt vragen en wordt bevraagd.

 “De vraag hoe maak ik het leuk/hoe bouw ik spel-elementen in coaching en training komt regelmatig boven en daar pas ik delen van de theorie uit de workshop bij toe. Het is voor mij vooral een kader en een anker.”

Paul de Vries, StudiumGenerale – Hogeschool Utrecht.

De kracht van spelen in je vingers
U verkent de relevante achtergronden uit de sociale wetenschappen, krijgt kennis uit toegepaste psychologie samengevat en verrijkt uzelf met inzichten uit gaming-onderzoek.

We behandelen onder andere
– spelen, spel en spelelementen
– de leerkracht van spel
– extrinsiek vs. intrinsieke motivatie
– Self Determination Theory
– psychologisch welzijn
– Flow
– spelerstypen
– Fogg Behaviour Model
– narritiviteit
– verschillende vormen van feedback
– Points, Badges & Leaderboards.

U gaat naar huis met nieuwe kennis en inzichten en de juiste vragen om verder te kunnen.

“De workshop heeft mij inzicht gegeven in de markt en achtergronden van gamification. Het model van hoe dat te benaderen was heel inzichtelijk en handzaam.”

Henriëtte van Strijland, marketeer.

Deelnemers en kosten
Deze workshop is gemaakt voor een volle dag van 10:00 tot 16:30 uur voor minimaal 4 en maximaal 12 deelnemers. Kosten € 2.400 per groep (excl. btw, locatie en catering – incl. readers, dagverslag & follow-up).

Meer informatie
Voor alle vragen en boekingen kunt u mailen met Priscilla Haring

One Response to Workshop Spelenderwijs

  1. Dimitrina Chakinska says:

    Thanks for an inspirational workshop yesterday!
    Still high on gamification excitement :)
    Please keep me posted on other events you host on the subject!

Leave a Reply

Your email address will not be published.